uitreiking Eekenhof
Uitreiking plaquette ‘De Eekenhof’. V.l.n.r. Henri Tank (Woningcorporatie Domijn), Willem Hein Schenk (voormalig voorzitter VVNAi), Dick van Wageningen (Claus en Kaan Architecten) en Pieter Bos (VvE Eekenhof)

Geen keurmerk

Iedereen kan een plaquette bestellen

De plaquette kan besteld worden door elke partij die bij het bouwproces betrokken is.

De architectuurplaquette is geen keurmerk. De Stichting Architectuurplaquette is ook geen architectuurpolitie. Iedereen die trots is op zijn gebouw kan een plaquette bestellen. Dit selecteert zich vanzelf uit.

In de praktijk zien wij dat deze boodschap nog beter verspreid moet worden. Men is heel vaak blij verrast dat een plaquette wordt aangeboden. Maar de architectuurplaquette moet normaal worden voor alle projecten waar men hard aan heeft gewerkt met een mooi resultaat, waar men trots op is. Het biedt de informatie over het ontstaan van het gebouw aan iedereen die de plaquette ziet of opzoekt via internet.

De plaquette is ook een prachtig cadeau ter afsluiting van de vaak zeer intensieve samenwerking tussen opdrachtgever, ontwerper en bouwer. De herinnering aan de makers blijft zichtbaar.